Van de vier selecties die in 1967 door Alan Bloom benaamd zijn is dit zonder twijfel de mooiste. De vrij kleine bloemhoofden zijn ongeëvenaard qua kleur, een diep violetblauw. Opvallend dat deze cultivar zich zo goed handhaaft tussen de vele nieuwe rassen. De goede winterhardheid met de donkere bloemkleur is daar ongetwijfeld debet aan.
Als klassieke kuipplant heeft Agapanthus sinds jaar en dag een ijzersterke reputatie. Door de overvloed aan zgn. winterharde selecties zijn ze ook als tuinplant razend populair geworden. Wij hebben moederplanten hier op de kwekerij die al vijfentwintig jaar in de volle grond staan. Bovendien hebben we gemerkt dat de planten tweemaal zo snel groeien en driemaal zo rijk bloeien als in een beknelde pot. Zorg ervoor dat U juist direct na de bloei weer begint met bijmesten. In de volle grond is dit niet echt nodig, maar in pot is dit zeer aan te raden. Het is namelijk cruciaal voor de knoppen die in deze tijd al aangelegd worden. Gebruik een meststof met een hoog kaligehalte. Onderstaande soorten kunnen alle in de volle grond geplant worden. De niet winterharde, dus de echte kuipplanten vindt u bij de afdeling 'Half Winterharde Planten' verderop in boek. Het afdekken gebeurt na een paar fikse nachtvorsten, als het blad afgestorven is en alleen als er een echte vorstperiode op komst is. Een laag droog blad van ca. 25 cm met daaroverheen een paar coniferentakken is uitstekend. Als potgrond gebruiken we onze bladaarde met ca. 15% lavagranulaat. Al onze planten zijn gescheurd, er zitten geen zaailingen bij en ook geen weefselkweekplanten. Deze laatsten maken veel vegetatieve groei, d. w. z. delen zichzelf in bijna grasachtige pollen en bloeien slecht.
Planteigenschappen
Alle bekende eigenschappen van Agapanthus 'Bressingham Blue' zijn hieronder te vinden.
Categorie
Vaste plant
Standplaats
Zon
Bloeiperiode
juli - augustus
Inheems
Kleur
Donkerblauw
Hoogte
80cm
Eetbaar
Bijenplant
Vlinderplant
Snijbloem
Bodembedekker
Potplant
Klimmer
Uitzaaiend
Wintergroen
Planten per m²
5
Wij maken gebruik van cookies
Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat. Deze cookies zorgen ervoor dat wij anonieme statistieken kunnen bijhouden. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.