Kwekerij De Hessenhof
Home

Opzoeken van de planten op de kwekerij
Als u gewoon eens wilt kijken wat er allemaal staat raden wij u aan de bordjes looproute te volgen. U komt dan langs alle verkoopvakken, maar wordt ook door het moederplantveld geleid zodat u een goede indruk krijgt van het aanbod van de kwekerij.


De meeste mensen komen toch met een wensenlijst en dan is het opzoeken via vaknummers noodzakelijk. De planten staan nl. niet op alfabet, maar gerangschikt naar karakter, standplaats en hoogte. Achter elke genoemde plantensoort staan vaknummers, bijv. S1. Deze vindt U hier op de website, maar ook op het grote welkomstbord en plattegrond op de kwekerij. Dit nummer komt overeen met de rood gemerkte vaknummers op de kwekerij. U kunt deze vakken gemakkelijk vinden door de looproute te volgen. Etiketten met alle gegevens zijn voor geprint. De bedoeling is dat u slechts één etiket per soort meepakt. Dus geen 3 etiketten bij 3 Nepeta 'Walkers Low' Dat voorkomt dat de etiketten aan het eind van de week op raken en het scheelt een hoop plastic.


Zeer aan te raden is echter om via de website een verzamellijst uit te draaien. Vooral als U deze op locatievolgorde uitprint is het opzoeken van de planten een fluitje van een cent. U krijgt dan een lijst met vaknummers die aansluiten bij de looproute. Zo loopt U niet van hot naar her. We houden de voorraad wekelijks bij en planten die uitverkocht zijn, kunt u niet meer op de verzamellijst plaatsen. Maar u begrijpt het al, dit zal nooit waterdicht zijn. Mocht u toch soorten niet kunnen vinden, kom dan even langs bij de kassa. Misschien hebben we het nog achter op het kweekveld staan en anders kunnen we eventuele vervangende soorten met u bespreken. Juist in dit soort gevallen is een geprinte verzamellijst veel handiger dan een smartphone.Met de verzamellijst in de hand is het zoeken een fluitje van een cent.


VERZAMELLIJST


Hiermee maakt u een lijst van planten die U wilt aanschaffen. Als u klaar bent met uw wensenlijst kunt u hem uitprinten en gebruiken als U de planten komt halen op de kwekerij. U krijgt dan een soort order picklijst, waarmee u een soort looproute krijgt met vaknummersBord

Bord"

Als u de kwekerij binnenloopt valt het grote bord direct op. Aan de ene kant vindt u de lijst met alle planten en hun vaknummers, aan de andere kant de plattegrond. Zo kunt u de planten gemakkelijk vinden.


HOE MAAK IK EEN VERZAMELLIJST?


Om een verzamellijst te maken moet U doorklikken via de A-Z blak naar de plant die U wilt hebben. Ga naar "Voorraad Planten '23", klik vervolgens de letter aan waar de gezochte plant mee begint, kies het plantengeslacht, bijv. Acanthus en klik de soort aan, bijvoorbeeld 'spinosus'. Klik op "toevoegen aan lijst" en vul het aantal in. Zo maakt U de lijst compleet en kunt U deze tenslotte uitprinten met het totaal bedrag. Staat de soort of cultivar er niet bij, dan kunt U aan de hand van de beschrijving een alternatief kiezen. Met meer dan 2000 soorten in voorraad moet dat lukken U kunt hem op twee manieren uitprinten:


Op locatievolgorde:

Dit is verreweg de handigste manier. Hierbij worden de planten op kwekerij locatie volgorde uitgeprint. U loopt in een logische volgorde de diverse kwekerij locaties af met deze lijst. In dezelfde volgorde staan de planten op de lijst gegroepeerd per kwekerij locatie. Zo hebt U in een handomdraai Uw planten zelf opgezocht.


Op alfabetische volgorde:

De volgorde is hetzelfde als in de catalogus: vaste planten, siergrassen, varens, heesters. Op de lijst staan de plantnaam, het gewenste aantal, de prijs per stuk en de kwekerij locatie code. Prima geschikt voor eigen gebruik, maar voor het opzoeken op de kwekerij is dit niet handig.Plattegrond.

Op 2,5 hectare worden 7000 soorten planten geteeld.
Voor een grote foto klik hier.