Kwekerij De Hessenhof

Rondleidingen en Cursussen in 2019
Er is enorm veel vraag naar de rondleidingen en cursussen. Zeker de praktijkgerichte werklessen over stekken en zaaien zitten altijd vol. Vorig jaar hadden we liefst 62 mensen die meer over stekken willen weten. Hier is het dus zaak zich zo vroeg mogelijk op te geven. Maar vergeet dit jaar ook de lezingen niet van Arie Koster en Joost Hut! Zij zijn stuk voor stuk vakmensen op hun gebied.
Aanmelding is noodzakelijk! Het liefst per e-mail: bio@hessenhof.nl . Betaling kan op de dag zelf.
Donderdag 18 juli 19.00 uur

Avondrondleiding door Hans Kramer

Bonte zomerweelde

Zo langzamerhand een klassieker, deze rondleiding! Doe net voor de vakantie nog even inspiratie op uit de ongekende weelde aan bloeiende vaste planten. We laten graag onze favoriete planten zien, maar natuurlijk ook de vele nieuwigheden die we elk jaar uitplanten. Lekker een paar uur de moederbedden op in de mooiste tuintijd van het jaar. € 12,50 Inclusief koffie met een gratis plant. Wij zijn die dag open, dus als U eerder wilt komen kan dat ook. De schuur blijft open.


Donderdag 5 september 19.00 uur

Lezing door Arie Koster

Bijenvriendelijke tuinen en tuinen voor biodiversiteit.

Steeds meer tuinbezitters willen planten die door wilde bijen worden bezocht. Waarmee moeten we met de keuzen van bijenplanten rekening houden? Een welke bijen kunnen we in tuinen verwachten? Welke factoren bepalen welke soorten en hoeveel soorten bijen we in de tuin kunnen krijgen? Ik geloof dat niemand meer van dit onderwerp weet als Arie Koster. Hij demonstreert deze avondzijn nieuwe database. In heel Nederland kan je daarmee per regio of stad zoeken welke planten je nodig hebt om de bijen uit de omgeving naar de tuin te lokken. € 12.50 inclusief koffie en een gratis bijenplant.
Wij zijn die dag open, dus als U eerder wilt komen kan dat ook. De schuur blijft open.
dinsdag 24 september 13.30 uur (Beide cursussen op 24 en 25 september zijn volgeboekt)

Cursus door Hans Kramer

Stekken

Dit is een heel goede tijd om te stekken en U weet nog niet half hoeveel vaste planten, maar ook heesters er op deze manier eenvoudig vermeerderd kunnen worden. Na een uurtje theorie gaan we zelf aan de gang. Voor stekken, stekaarde en potten wordt gezorgd. Deelnemers aan deze cursus zijn vaak zo enthousiast dat ze gelijk thuis zelf aan de slag gaan. Elk jaar volledig volgeboekt en vaak organiseren we een tweede cursus de dag ervoor vanwege de grote vraag.
€ 25,00 inclusief een paar potten met stekken.Donderdag 3 oktober 19.00 uur

Lezing door Joost Hut

"De bodem de wondere wereld onder onze voeten"

De bodem: het fundament van de tuin, we gaan down under om te zien wat er daar gebeurt, wat is het bodemvoedselweb en waarom is dit belangrijk. Dit bodemleven voedt de plant. Alle groei en bloei - problemen vinden hun oorzaak in een bodem uit balans, hoe kun je de bodem weer in balans te brengen.Welke signalen kun je zelf zien en wat kun je zelf eenvoudig doen en wanneer is een bodemonderzoek door een laboratorium nodig. Wat kun je met zo`n bodemonderzoek en hoe dan verder? Er is volop ruimte voor vragen. € 12.50 inclusief koffie.
Wij zijn die dag open, dus als U eerder wilt komen kan dat ook. De schuur blijft openVrijdag 1 november 13.30 uur (Beide cursusen op 1 en 2 november zijn nu volgeboekt)

Cursus door Hans Kramer

De laatste openingsdag van het jaar geven we één van de meest interessante werklessen. De fascinatie van een zaadje dat kiemt, dat is er al eeuwenlang. Jammer genoeg zijn er steeds minder mensen die zelf zaaien. Het voegt zoveel toe aan het tuinieren en het is zo gemakkelijk. Veel vaste planten en heesters kunnen we zaaien. Hoe gaat dat in zijn werk en kunnen we wel alles klakkeloos zaaien. Wat is de beste zaaigrond en hoelang moeten we wachten tot er iets opkomt? Altijd weer volgeboekt. € 25,00 inclusief een paar potten met beloftes die U naar huis neemt.
Bij te weinig deelnemers behouden we ons het recht voor om de activiteit af te gelasten, U krijgt daar dan min. een week van tevoren bericht van.

Klik op print om deze pagina te printen.