Kwekerij De Hessenhof
Home Facebook

Cursussen in 2023
Het zijn zo langzamerhand klassiekers geworden, de stek- en de zaaicursussen in het najaar. Uit de voorgaande jaren weten we dat ze meestal gelijk vol zitten, dus wacht niet te lang met reserveren. Dat doet u door een mailtje te sturen, die vervolgens door ons beantwoord wordt met een bevestiging. Ook merken we dat mensen op het laatst nog afzeggen of erger nog, niet op komen dagen. Dat is heel vervelend. Daarom sturen we iedereen twee weken voor de betreffende datum nog een herinneringsmail, waarbij u nog gratis af kunt zeggen. Doet u dit niet en komt u niet opdagen, dan sturen wij u alsnog een rekening.

Aanmelding is dus noodzakelijk! Het liefst per e-mail.( bio@hessenhof.nl) Betaling kan op de dag zelf. (Pin aanwezig)


Dinsdag 26 september 13.30-16.30uur Deze cursus is volgeboekt.
Woensdag 27 september 13.30-16.30 uur Deze cursus is volgeboekt.

Cursus stekken door Hans Kramer

Dit is een heel goede tijd om te stekken en U weet nog niet half hoeveel vaste planten, maar ook heesters er op deze manier eenvoudig vermeerderd kunnen worden. Na een uurtje theorie gaan we zelf aan de gang. Voor stekken, stekaarde en potten wordt gezorgd. Deelnemers aan deze cursus zijn vaak zo enthousiast dat ze gelijk thuis zelf aan de slag gaan. Elk jaar volledig volgeboekt en vaak organiseren we een tweede cursus de dag ervoor vanwege de grote vraag.
€ 25,00 inclusief een paar potten met stekken.De gestoken stekken worden besproken en aangegoten.
Dinsdag 24 oktober 13.30 uur-16.30 uur Deze cursus is volgeboekt.
Woensdag 25 oktober 13.30 uur- 16.30 uur Deze cursus is volgeboekt.

Cursus zaaien door Hans Kramer

In de laatste week van het jaar dat we open zijn, geven we één van de meest interessante werklessen. De fascinatie van een zaadje dat kiemt, dat is er al eeuwenlang. Jammer genoeg zijn er steeds minder mensen die zelf zaaien. Het voegt zoveel toe aan het tuinieren en het is zo gemakkelijk. Veel vaste planten en heesters kunnen we zaaien. Hoe gaat dat in zijn werk en kunnen we wel alles klakkeloos zaaien. Wat is de beste zaaigrond en hoelang moeten we wachten tot er iets opkomt? Altijd weer volgeboekt.
€ 25,00 inclusief een paar potten met beloftes die U naar huis neemt.Het zaaien is klaar, nu nog wat praktische tips voor de verzorging.Klik op print om deze pagina te printen.