Kwekerij De Hessenhof
HomeSOORTECHTHEID EN NAAMGEVING
Alle planten zijn naar ons beste weten voorzien van de juiste naam. We houden ons natuurlijk altijd aanbevolen als mensen het niet eens zijn met de naam. We gaan graag daarover met U in discussie. Eventuele fouten of vergissingen worden uiteraard vergoed naar verkoopprijs.

Wat de naamgeving betreft is het de laatste jaren best ingewikkeld geworden. Wat moet je doen, je richten naar de nieuwste publicaties op dit gebied, zoals de Engelse Plantfinder of de WFO List (World Flora Online)? Vooral de laatste zal toonaangevend zijn bij wetenschappers, maar wij, kwekers en tuiniers blijven achter in verwarring.

Zo verdwijnen de geslachten Perovskia en Rosmarinus en moeten voortaan Salvia heten. Dicentra spectabilis is nu Lamprocapnos en het geslacht Aster is nu helemaal opgesplitst in liefst 10 geslachten, hou je vast: Aster, Ampelaster, Doellingeria, Eurybia, Galatella, Oreostemma, Sericocarpus, Symphyotrichum, Tripolium en Xanthisma.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg. We komen er niet meer uit en voorlopig veranderen we niets. Zelfs Actaea komt er bij ons niet in voor de aloude en vertrouwde Cimicifuga.In de juiste naamgeving gaat heel wat tijd en aandacht zitten.