Kwekerij De Hessenhof
Home

BIOLOGISCHE MESTSTOFFEN EN BODEMVERBETERAARS


De biologische organische meststoffen van Innogreen gebruiken we nu al jaren tot volle tevredenheid. Ze zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen, zoals meel van koeken, van oliehoudende zaden, mycorrhiza’s, bacteriën, enzymen en gisten. Dit is aangevuld met dierlijke reststoffen zoals beendermeel en verenmeel. Dat alles garandeert een rustige en gedegen groei gecombineerd met een lange werking.
Wilt u meststoffen zonder dierlijke reststoffen erin? Neem dan de biologische meststoffen van Plant Health Cure, PHC. Wij werken er al jaren mee.
De cijfers achter het product geven de gehaltes weer aan N. (Stikstof), P. (Fosfor), K. (Kalium) en Mg. (Magnesium). Alle aangeboden meststoffen voldoen aan de SKAL-norm voor de biologische teelt.Innogreen heeft een uitgebalanceerd sortiment biologische meststoffen.


Innogreen BIO basis 8-3-9+2MgO

Een standaard meststof die micro-organismen bevat en het bodemleven stimuleert. Houdt het midden tussen Eco-Groen en Eco-Bloeien is eigenlijk overal voor te gebruiken. 8-10 kg per 100 m2.

In zakken van 10 kilo à € 33,00 en 25 kilo à € 59,50Innogreen ECO bloei 4-4-14+2MgO

Dé meststof voor bestaande vaste plantenborders, rozen, perk-, balkon- en kuipplanten. Kortom voor alles waar bloei voorop staat. 8 kg per 100 m2.

In zakken van 10 kilo à € 34,75 en 25 kilo à € 62,50Innogreen ECO groei 8-3-8+2MgO

Voor hagen, gazons en moestuin en voor nieuw aan te planten vaste planten, heesters en rozen. 10 kg per 100 m2.

In zakken van 10 kilo à € 34,75 en 25 kilo à € 62,50
Bodemverbeteraars


Alhoewel bodemverbeteraars voedingsstoffen bevatten, worden ze hoofdzakelijk toegepast om het bodemleven, de structuur en het organische stofgehalte van de bodem te verbeteren. Hier hoort ook onze bladaarde bij. Bij het afbreken in de grond geven bodemverbeteraars hun voeding aan de bodem vrij. Meststoffen daarentegen voeren specifieke voedingselementen aan die nodig zijn voor de groei van de planten. In een gezonde bodem zal er altijd een wisselwerking wezen tussen deze twee.Innogreen BIO Bodem 3-2-2

Is uw grond erg arm en doet ze uitgeput aan? Gebruik dan samen met onze bladgrond dit product dat bol staat van micro-organismen, waardoor het bodemleven gelijk aan het werk gezet wordt. Daardoor zullen de structuur en de beworteling verbeteren. Er zullen meer voedingstoffen vrij komen uit de compost, humus en organische stof die bovendien langer voor de plant beschikbaar blijven. 8-10 kg per 100 m2.

In zakken van 10 kilo à € 30,00 en 25 kilo à € 47,00DCM Lavagranulaat

Verbetert de structuur van de grond en daarmee de lucht- en waterhuishouding. Door de harde, maar toch poreuze structuur blijft de werking jarenlang doorgaan, terwijl de korrels heel langzaam mineralen, sporenelementen en wat kalk aan de grond afgeven. Samen met onze bladaarde, waar sommige sporenelementen wat laag vertegenwoordigd in zijn, is dit een geweldige combinatie.

20 kilo à € 14,00Potgrond

Wij verkopen geen kant en klare potgrond, maar we hebben al veel klanten die de moeite nemen dit zelf te maken. En dan uiteraard zonder turf! Zo maakt u met onze producten een prachtige biologische potgrond:

Voor bloeiende planten in pot:

1 zak van 40 liter bladaarde, 4 kg Lavagranulaat en 300 gram Innogreen Eco Bloei. Je kunt wat scherp zand of brekerzand doormengen om een wat schralere grond te krijgen.

Voor het opkweken van groenteplanten in pot.:
1 zak van 40 liter bladaarde, 4 kg Lavagranulaat en 400 gram Innogreen Eco Groei. Bij tomaten vervang je de Eco Groei door Eco Bloei.Vitanal, vloeibare biologische meststoffen en plantversterkingsmiddelen.

Al heel wat jaren geleden hoorden we van deze middelen van een collega uit Duitsland. Sindsdien gebruiken wij deze producten op de kwekerij bij de opkweek van onze planten en zijn er zeer tevreden over. Omdat het nu ook in kleinverpakking geleverd wordt, kunnen we het nu eindelijk aanbieden. Het is een puur biologisch product gemaakt van planten, zonder dierlijke reststoffen. De bijzondere werking berust op een speciale combinatie van hoogwaardige aminozuren, vitaminen, eiwitten en koolhydraten. Deze worden op een natuurlijke wijze verkregen uit o.a. graangewassen. Alle producten zijn hoogst werkzaam en puur biologisch. Ze bevatten geen zouten of andere chemicaliën en zijn optimaal milieuvriendelijk en volledig onschadelijk voor mens en dier. We verkopen vier soorten, verpakt in flacons van 1 liter.Professional Stauden (Vaste Planten) 1 ltr. voor € 11,60

De ideale meststof voor vaste planten. Zorgt voor een goede beworteling en dus een goede start na het planten. De stress van het verplanten wordt er duidelijk door verminderd. Bij uitstek geschikt voor planten in potten, waar het de dure, niet biologische Healthy Start tabletten kan vervangen. Na een aantal weken bemerkt men een gezonde donkergroene bladkleur en ook de bloemvorming wordt erdoor bevorderd. Als bonus beschermt het in de herfst ook nog iets tegen schimmelziekten.
Dosering: van maart tot oktober eenmaal in de 7-14 dagen 0,4% mrt (= 40 ml per 10 l. water) tot 0,8% in de zomer en weer naar 0,4% in de herfst.Vitanal Vaste Planten.Obst & Gemuse (Groente & Fruit) 1 ltr. voor € 11,60

Een hele fijne meststof voor groentes, bessenstruiken en kleine fruitboompjes. Het activeert de weerstand tegen schimmels e.d. en zorgt voor gezonde planten. Het zorgt voor een evenwichtige groei en gezond loof, wat resulteert in een hogere en vooral beter smakende oogst.
Gebruik en dosering: Pas geplante groenteplanten en voorgetrokken zaailingen wekelijks aangieten met 4-5 doppen Vitanal in 10 ltr. water. Grotere planten zoals kool en aardbeien kunnen tweewekelijks de dubbele hoeveelheid krijgen. Bij bladgroenten zoals spinazie kunt U de oplossing in een gieter doen en dan overbroezen. Daarna wel met gewoon water inregenen, want Vitanal is geen bladmeststof.Vitanal Groente en Fruit.Wachstumsstarter (Groeistarter) 1 ltr. voor € 14,50

Speciaal voor het opkweken van zaailingen, stekken en alle soorten jonge planten. Ook heel geschikt na het verpotten. Dit is het product wat we hier het meeste gebruiken. Als je zelf wel eens zaait of stekt is dit middel een enorme hulp! Aan de ene kant wordt wortelvorming gestimuleerd en vindt een snellere en verbeterde beworteling plaats. Aan de andere kant worden beschadigde wortels geregenereerd en oude wortels nieuw leven ingeblazen. In het geval van stekken treedt de callusvorming eerder op, waardoor ze eerder bewortelen.
Gebruik en dosering: Stekken en verspeende planten overbroezen met een 0,3% oplossing (30 ml in 10 ltr. water) en dit wekelijks herhalen. Bij het verplanten van planten uit de volle grond de kluit hiermee aangieten. Planten met naakte wortels kunt U een paar uur in een waterbad met 0,4% oplossing leggen, bijv. aan het eind van de middag waarna U ze ’s avonds plant. Daarna giet u ze aan met dezelfde oplossing.Vitanal Groeistarter voor jonge zaailingen.Professional Sauer/Kombi (Zuurcombi) 1 ltr. voor € 22,10

De naam klinkt niet erg aanlokkelijk, maar geloof ons, dit is bijna een wondermiddel. Dit preparaat is officieel geschikt voor bladbemesting en een betere bladglans, maar het helpt uitstekend tegen allerlei schimmel- en bladvlekkenziekten. De bladhuid wordt harder en glanzender wat b.v. meeldauw veel minder kans geeft. In dit geval moet u al vroeg beginnen met het bespuiten van het blad. Wij gebruiken dit steevast om schimmels in stek (wat immers continu vochtig gehouden moet worden) te bestrijden. Ook heel geschikt om de omvalziekte (smucht) in jonge zaailingen tegen te gaan.
Toepassing en dosering. Dit middel moet met een fijne nevelspuit aangebracht worden op het blad. Eenmaal in de week 0,8-1,6% (8-16ml per 1 ltr. water) Bij sterke aantasting kan dit bijna verdubbeld worden.Vitanal Zuurcombi bladbemester en om schimmels in stek of meeldauw te bestrijden.