Kwekerij De Hessenhof
Home

BLADAARDE VOOR DE VERKOOP
Onze gezeefde bladaarde blijft onverminderd populair, sterker nog de vraag neemt elk jaar sterk toe. We durven het bijna niet meer aan te bevelen, want we hebben maar een beperkte capaciteit om het blad te composteren. Feit is namelijk dat als je het eenmaal gebruikt hebt, je nooit meer wat anders wil.
Het omzetten van het blad door een kraan is door de stijgende brandstofprijzen weer duurder geworden, maar we hebben de prijzen voor 2023 niet verhoogd. Wat nieuw is, is dat we de bladrillen daarna een paar keer door een compostkeerder laten bewerken.Als het blad door een compostkeerder is gegaan verbetert de kwaliteit enorm.

Daardoor komt er meer zuurstof bij en gaat de vertering veel beter. Het resultaat is een prachtig, heerlijk ruikend homogeen product. De bladaarde kunt u op twee manieren bij ons afnemen:
Gezeefde bladaarde: in zakken van 40 liter die u zelf moet vullen, € 5,00 We zorgen ervoor dat het gezeefde materiaal altijd op voorraad is. Daarvoor hoeft u niet te bellen. Er zit statiegeld op de zakken die verkrijgbaar zijn bij de kassa en die vele malen kunt hergebruiken. Deze zakken erg in prijs gestegen. We zijn genoodzaakt nu € 1,50 statiegeld te rekenen. Een goede reden om er nog zuiniger op te zijn. Als u de zakken weer inlevert, zorgt u er dan voor dat ze droog en bezemschoon zijn. Opgepropte zakken, smerige of beschadigde zakken nemen we niet terug. Als u van plan bent om regelmatig zakken te vullen en dat doen veel mensen, houdt dan gewoon uw eigen zakken. Meldt u zich even bij de kassa als u gebruikte zakken gaat vullen en hoeveel? Zo houden we een beetje overzicht.Onze moeder van 87 schept af en toe ook nog een zakje.Ongezeefde bladaarde

Dit kan in principe alleen op de twee eerste zaterdagen wanneer we open zijn in maart, en de twee laatste zaterdagen in oktober. De juiste data vindt u een paar weken voor die tijd op de homepage. Vanwege de grote vraag komt het de laatste jaren meer en meer voor, dat we de zgn. ‘aanhangerdagen‘ in maart moeten schrappen. Kom dus niet zomaar op de bonnefooi!
De bladaarde wordt met onze tractor met voorlader los gestort op uw aanhangwagen. Het is wat grover dan gezeefde bladaarde en u vindt er dan ook af en toe wat ongerechtigheden in, zoals takjes, blikjes of een stukje plastic. Daaraan valt niet te ontkomen en u kunt het tijdens het strooien eenvoudig oprapen. We hebben staffelprijzen (u vindt ze een paar weken voor afhaling op de homepage) Een kar van 1 m3 die we in een keer kunnen vullen is goedkoper dan een klein karretje waar we tweemaal een halve m3 op kunnen laden.Er is lang niet altijd voldoende compost om op een aanhanger te laden.