Kwekerij De Hessenhof
Home
GEREEDSCHAPTuinieren is veel leuker als je investeert in goed gereedschap. Dat is niet goedkoop en daarom zeggen we altijd: "Koop ze niet online maar hou ze in de hand." Het ene stuk gereedschap voelt veel prettiger aan dan het andere. De gereedschappen die we verkopen gebruiken we zelf ook dagelijks. Als u wilt kunt u onze eigen gereedschappen even op de kwekerij proberen, zo maakt u altijd de goede keus. Wij hebben vooral in het voorjaar een heel groot sortiment in voorraad, vooral van het bekende merk Sneeboer.Van goed gereedschap heb je elke dag plezier!Eén van de twee gereedschapsrekken van de kwekerij.SNEEBOER TUINGEREEDSCHAP

Al meer dan twintig jaar verkopen we de roestvrijstalen gereedschappen van Sneeboer. Beter bestaat bijna niet, ze worden dan ook over de hele wereld verkocht. Vooral de handgereedschappen zoals plantschopjes, wieders, vorkjes en schrepels zijn ongeëvenaard, maar er is ook een groot assortiment spaden, rieken, harken, schoffels en dergelijke.DE HOMI KOREAANSE HANDSCHREPEL

Ooit kochten we in Engeland op de Dixter Plant Fair dit stuk gereedschap en we waren er meteen mee verguld. Zelden werkten we met zo'n handig schrepeltje. Hij ligt voortreffelijk in de hand. Je kunt er niet alleen prima mee schrepelen (onkruid hakken met de hand), maar ook zaaigeulen en plantgaten maken en zelfs de grond ondiep 'omploegen' Dat laatste is waar het in Korea al eeuwenlang voor wordt gebruikt in de rijstvelden. Het is niet gemaakt van roestvrij staal, zoals het Sneeboer gereedschap, maar dit kan ook voordelen hebben. Het is wat gemakkelijker te slijpen. Maak het na gebruik schoonmaakt en leg het droog weg. We hebben ze nu eindelijk in de verkoop voor een hele sympathieke prijs.

HOMI Koreaanse Handschrepel €27
De Homi Handschrepel.

Perfecte vorm om te schrepelen.

Handig om zaaigeulen te maken en zelfs kleine plantgaten.

CHIKAMASA SNOEI- EN STEKSCHAARTJES

De Japanse Chikamasa snoei- en stekschaartjes zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Ze zijn in het gebruik met vaste planten en lichte houtige gewassen veel handiger dan de vaak zware snoeischaren die ook nog eens veel duurder zijn. We gebruiken ze zelf al jaren. We hebben zes modellen:


T55C Stek - Knipschaar, normaal model Blauwe handvaten €14

Het normale model voor huis tuin en keukengebruik. Heel geschikt voor allerlei klusjes, licht knipwerk en vanwege de fijne afwerking ook heel geschikt om stek mee te knippen. Op onze stekcursus gaan deze schaartjes altijd grif van de hand.Chikamasa T55C.

Chikamasa T55C.T-7C Oogst- en Knipschaar lange bek Rode handvaten €18

Vreemd genoeg kun je dit model niet in de winkel kopen. De extra lange bek maakt hem ideaal voor het werken tussen de vaste planten. Zowel in de zomer, bij het terugknippen van scheuten, als in het voorjaar bij de grote schoonmaak. Knip er geen houtige dingen mee, daarvoor is de lange bek te kwetsbaar, neem dan het kortere model E-6C met de gekartelde bek. Hier op de kwekerij het meest gebruikt en bij klanten het meest geliefd.Chikamasa T-7C.

Chikamasa T-7C.E-6C Snoeischaar, gekartelde bek Blauwe handvaten €16

Het robuustere model waarbij achter in de bek twee kartels zitten, die ervoor zorgen dat dikkere twijgen niet naar voren glijden. De bek is ook van dikker materiaal gemaakt dan die van het lange model. Heel geschikt voor wat dikkere vasteplanten stengels en het dunnere snoeiwerk in rozen. Let op, het is geen takkensnoeischaar; dikke houtige takken kun je er niet mee snoeien. Wij gebruiken dit handige schaartje veel.Chikamasa E-6C.

Chikamasa E-6C.B250 Stek- en Bonsai schaartje Rode handvaten €16,00

Een zeer fijn schaartje dat perfect afgewerkt is. Wij gebruiken het veel om zacht, fijn zomerstek te nemen.Je kunt er heel precies mee werken en het ligt fijn in de hand. Ook geschikt voor Bonsaiboompjes en om druiven te krenten.Chikamasa B250.

Chikamasa B250.TP-530 Stek- en Oogstschaartje Rode handvaten €16

Nieuw in het sortiment! Een schaartje wat voor dezelfde doeleinden geschikt is als de B250, het ziet er alleen iets minder mooi uit. Maar het is wel praktischer door de veer die het openen van de schaar lichter maakt. Als je veel stekt of fruit oogst werkt dit duidelijk minder vermoeiend. Heel fijn is de lange smalle bek.Chikamasa TP-530.

Chikamasa TP-530.PS-7-Y snoeischaar Geel-zwarte handvaten €26,00

Eigenlijk een damesmodel, maar wát een fijne snoeischaar! De totale lengte is 185 mm met een meslengte van 45 mm. Het snijmes heeft een fluorine coating, zodat er minder plantensappen aan blijven kleven. Deze kwalitatief hoogwaardige Japanse snoeischaar kan wedijveren met de bekende, dure schaar van Zwitserse makelij. Echt een schaar om houtige gewassen mee te snoeien.

Chikamasa PS-7-Y.

Chikamasa PS-7-Y.