Kwekerij De Hessenhof
Home Facebook

CADEAUBONWij hebben prachtige cadeaubonnen die door botanisch tekenares Marianne Verschoor -Remerie zijn gemaakt met een mooie afbeelding van Corydalis cava erop.
Ze zijn er in € 10, € 20, € 25 en € 50 en u kunt ze op de openingstijden van de kwekerij zonder afspraak ophalen.
Opsturen kan ook. Maakt u het bedrag + € 2,- voor de verzendkosten over op NL02 TRIO 0786814241 t.n.v. de Hessenhof o.v.v. cadeaubon. Stuurt U daarna even een mailtje naar bio@hessenhof.nl met de mededeling dat u het geld overgemaakt hebt en uw adres. Dan weten we dat we de bon(nen) op kunnen sturen.De bonnen zien er door de mooie botanische tekeningen prachtig uit.

Tevens hebben we nog unieke houten cadeaubonnen. Deze zijn alleen verkrijgbaar in € 25,00. Ook die kunnen we opsturen.Deze unieke houten cadeaubonnen zijn leuk om weg te geven. Ze zijn er alleen in € 25.
AARDEWERKEN SIERPOTTENDe Duitse vorstbestendige potten van Erk Kanis kunnen wedijveren met elk gevestigd duur merk. Ze zien er rank en sierlijk uit en zijn zeker niet duur voor zo'n kwaliteit. De eerste potten van hem staan al sinds 2003 buiten en mankeren nog niets. Vooral in het voorjaar is er een grote collectie aanwezig. Ze zijn allemaal handgemaakt en dus verschillend. De prijzen vindt u hier ter plekke in de potten geschreven.Elke pot van Erk Kanis is verschillend. Ze zijn volledig vorstbestendig.
GEREEDSCHAPTuinieren is veel leuker als je investeert in goed gereedschap. Dat is niet goedkoop en daarom zeggen we altijd: "Koop ze niet online maar hou ze in de hand." Het ene stuk gereedschap voelt veel prettiger aan dan het andere. De gereedschappen die we verkopen gebruiken we zelf ook dagelijks. Als u wilt kunt u onze eigen gereedschappen even op de kwekerij proberen, zo maakt u altijd de goede keus. Wij hebben vooral in het voorjaar een heel groot sortiment in voorraad, vooral van het bekende merk Sneeboer.Van goed gereedschap heb je elke dag plezier!Eén van de twee gereedschapsrekken van de kwekerij.SNEEBOER TUINGEREEDSCHAP

Al meer dan twintig jaar verkopen we de roestvrijstalen gereedschappen van Sneeboer. Beter bestaat bijna niet, ze worden dan ook over de hele wereld verkocht. Vooral de handgereedschappen zoals plantschopjes, wieders, vorkjes en schrepels zijn ongeëvenaard, maar er is ook een groot assortiment spaden, rieken, harken, schoffels en dergelijke.DE HOMI KOREAANSE HANDSCHREPEL

Ooit kochten we in Engeland op de Dixter Plant Fair dit stuk gereedschap en we waren er meteen mee verguld. Zelden werkten we met zo'n handig schrepeltje. Hij ligt voortreffelijk in de hand. Je kunt er niet alleen prima mee schrepelen (onkruid hakken met de hand), maar ook zaaigeulen en plantgaten maken en zelfs de grond ondiep 'omploegen' Dat laatste is waar het in Korea al eeuwenlang voor wordt gebruikt in de rijstvelden. Het is niet gemaakt van roestvrij staal, zoals het Sneeboer gereedschap, maar dit kan ook voordelen hebben. Het is wat gemakkelijker te slijpen. Maak het na gebruik schoonmaakt en leg het droog weg. We hebben ze nu eindelijk in de verkoop voor een hele sympathieke prijs.
De Homi Handschrepel.

Perfecte vorm om te schrepelen.

Handig om zaaigeulen te maken en zelfs kleine plantgaten.

CHIKAMASA SNOEI- EN STEKSCHAARTJES

De Japanse Chikamasa snoei- en stekschaartjes zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Ze zijn in het gebruik met vaste planten en lichte houtige gewassen veel handiger dan de vaak zware snoeischaren die ook nog eens veel duurder zijn. We gebruiken ze zelf al jaren. We hebben zes modellen:


T55C Stek - Knipschaar, normaal model Blauwe handvaten €14

Het normale model voor huis tuin en keukengebruik. Heel geschikt voor allerlei klusjes, licht knipwerk en vanwege de fijne afwerking ook heel geschikt om stek mee te knippen. Op onze stekcursus gaan deze schaartjes altijd grif van de hand.Chikamasa T55C.

Chikamasa T55C.T-7C Oogst- en Knipschaar lange bek Rode handvaten €18

Vreemd genoeg kun je dit model niet in de winkel kopen. De extra lange bek maakt hem ideaal voor het werken tussen de vaste planten. Zowel in de zomer, bij het terugknippen van scheuten, als in het voorjaar bij de grote schoonmaak. Knip er geen houtige dingen mee, daarvoor is de lange bek te kwetsbaar, neem dan het kortere model E-6C met de gekartelde bek. Hier op de kwekerij het meest gebruikt en bij klanten het meest geliefd.Chikamasa T-7C.

Chikamasa T-7C.E-6C Snoeischaar, gekartelde bek Blauwe handvaten €16

Het robuustere model waarbij achter in de bek twee kartels zitten, die ervoor zorgen dat dikkere twijgen niet naar voren glijden. De bek is ook van dikker materiaal gemaakt dan die van het lange model. Heel geschikt voor wat dikkere vasteplanten stengels en het dunnere snoeiwerk in rozen. Let op, het is geen takkensnoeischaar; dikke houtige takken kun je er niet mee snoeien. Wij gebruiken dit handige schaartje veel.Chikamasa E-6C.

Chikamasa E-6C.B250 Stek- en Bonsai schaartje Rode handvaten €16,00

Een zeer fijn schaartje dat perfect afgewerkt is. Wij gebruiken het veel om zacht, fijn zomerstek te nemen.Je kunt er heel precies mee werken en het ligt fijn in de hand. Ook geschikt voor Bonsaiboompjes en om druiven te krenten.Chikamasa B250.

Chikamasa B250.TP-530 Stek- en Oogstschaartje Rode handvaten €16

Nieuw in het sortiment! Een schaartje wat voor dezelfde doeleinden geschikt is als de B250, het ziet er alleen iets minder mooi uit. Maar het is wel praktischer door de veer die het openen van de schaar lichter maakt. Als je veel stekt of fruit oogst werkt dit duidelijk minder vermoeiend. Heel fijn is de lange smalle bek.Chikamasa TP-530.

Chikamasa TP-530.PS-7-Y snoeischaar Geel-zwarte handvaten €26,00

Eigenlijk een damesmodel, maar wát een fijne snoeischaar! De totale lengte is 185 mm met een meslengte van 45 mm. Het snijmes heeft een fluorine coating, zodat er minder plantensappen aan blijven kleven. Deze kwalitatief hoogwaardige Japanse snoeischaar kan wedijveren met de bekende, dure schaar van Zwitserse makelij. Echt een schaar om houtige gewassen mee te snoeien.

Chikamasa PS-7-Y.

Chikamasa PS-7-Y.


METALEN PLANTETIKETTEN


Veelvuldig wordt ons gevraagd naar goede metalen plantetiketten en daar is moeilijk aan te komen. We importeren af en toe een pallet vol uit de VS (scheepsvracht) en daarmee houden we de prijs zeer betaalbaar. We verkopen ze al jaren en we gebruiken ze zelf ook! Ze gaan een eeuwigheid mee want ze zijn opnieuw te gebruiken en zien er bovendien fraai uit.
Het Kleine- en Middel Plaatetiket worden nu in de 'Heavy Duty versie' met roestvrijstalen ijzerdraad geleverd met een dikker zinken plaatje. Ze zijn aanmerkelijk sterker dan voorheen.
Beschrijf ze met een gewoon HB potlood, het grafiet gaat een reactie aan met het zink wat zorgt voor een jarenlang goed leesbaar schrift. Te verwijderen met staalwol of heel fijn schuurpapier. De plaklabels van de labelprinters hechten hier ook zeer goed op.


Dun metalen steeketiket per 100 € 37,50
afmeting: 1,25 x 17,5 cm

Daar waar een label niet opvallend hoeft te zijn, maar wel z'n diensten moet bewijzen. Heel geschikt voor planten in pot, of lage (rots)planten, maar onbruikbaar voor hogere vaste planten in een border. Gebruik daarvoor een groter etiket. Het taps toelopende gedeelte kan om een houtige twijg gevouwen worden, waardoor het voor (groenblijvende) heesters of bomen wel weer heel geschikt is. Let wel op, het gedeelte om te schrijven is maar klein: 1,25 x 8 cm.Steek-hangetiket.

Steek-hangetiket.Haarspeld etiket per 25 € 24
schrijfplaatje 2,25 x 8 cm 30 cm hoog

Een mooi steeketiket waarvan het hele schrift altijd boven de grond leesbaar is. De lange pennen zorgen ervoor dat het etiket goed in de grond verankerd blijft. Ook handig in potten. Een bescheiden, maar zeer bruikbaar etiket.Haarspeldetiket.

Haarspeldetiket.Klein plaatetiket met steel per 25 € 20
schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm 14 cm hoog

Eenvoudig en mooi. De kleinste versie van dit etiket met een mooi opstaand schrijfplaatje. Heel bruikbaar in wat grotere potten, de kruidentuin of rotsplanten, waarvan de naam goed zichtbaar moet zijn. Dit is de speciale Heavy Duty versie met roestvrijstalen draad in plaats van gegalvaniseerd draad en het zinken plaatje is ook dikker als voorheen.Klein plaatetiket met steel.

Klein plaatetiket met steel.Hoedetiket met steel per 25 € 25
schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm 26 cm hoog

Het schrijfplaatje is licht achterover gebogen, zodat het makkelijk afleesbaar is. Het past als een hoedje over het ijzeren draadwerk. Het mooiste etiket wat we hebben, sierlijk en geschikt voor allerlei doeleinden, zowel voor volle grond als potten.Hoedetiket met steel.

Hoedetiket met steel.Middel plaatetiket met steel per 25 € 27,50
schrijfplaat 3,1 x 8,75 cm 29 cm hoog

Heavy Duty versie. Het schrijfplaatje wordt d.m.v. vier kleine gaatjes vastgepend aan het draadwerk. U kunt het zo schuiven dat het precies in de goede positie (hoek) staat. Het schrijfplaatje is wat groter dan die van het hoedetiket, dus meer ruimte om te schrijven. Dit is de speciale Heavy Duty versie met roestvrijstalen draad i.p.v. gegalvaniseerd en het zinken plaatje is ook dikker dan voorheen.Middel plaatetiket met steel.

Middel plaatetiket met steel.Groot showetiket met steel per 25 € 32,50
52 cm hoog, schrijfplaat 3,1 x 8,75 cm

Zeer fraai etiket met extra lange steel. Heel geschikt voor open tuinen, verzamelingen of op andere plekken waar de naam van de plant meteen zichtbaar moet zijn. Voor een foto kijkt u hierboven (Middel plaatetiket) De afmetingen zijn hetzelfde alleen is de steel een stuk langer (52 cm tegen 29 cm)
KUNSTSTOF ETIKETTEN


Voor wie de metalen etiketten te duur vindt, zijn deze witte kunststofetiketten een prima alternatief. Toch is het goed om in gedachten te houden dat u met deze etiketten plastic in de grond stopt. Alhoewel het een hele goede kwaliteit is, zal ook dit etiket met de loop der jaren onder invloed van het zonlicht bros worden en afbrokkelen. Alle kunststof etiketten zijn niet erg milieuvriendelijk, het materiaal is namelijk gemaakt van PVC.
Voor alle duidelijkheid: dit zijn NIET de etiketten die je bij een tuincentrum koopt. U kent ze wel, die harde gladde etiketten, waar je nauwelijks op kunt schrijven en die zeer snel bros worden. De onze hebben een wat stroef oppervlak en zowel potlood als stift houdt er uitstekend op.Een goed kunststof etiket wordt niet snel bros.Steeketiket, wit     per 50 € 7,00     afmeting: 2 x 16 cm, 0,6 mm dik

Steeketiket, wit     per 50 € 10,50     afmeting: 3 x 20 cm, 0,6 mm dik

Steeketiket, wit     per 25 € 11,50     afmeting: 3 x 30 cm, 0,8 mm dik