Kwekerij De Hessenhof

GEREEDSCHAPPEN, SCHAARTJES, MESSEN, METALEN ETIKETTEN
SNEEBOER TUINGEREEDSCHAP

Zoals U wellicht al gezien heeft, verkopen we de roestvrijstalen gereedschappen van Sneeboer. Vooral de handgereedschappen zoals plantschopjes, wieders, vorkjes en schrepels zijn ongeëvenaard. U kunt ze het beste op de kwekerij in de hand nemen om Uw keuze te bepalen. We hebben een groot sortiment op voorraad.CHIKAMASA SNOEI- EN STEKSCHAARTJES

We voeren na veel verzoek de Japanse Chikamasa snoei- en stekschaartjes. Ze zijn in het gebruik met vaste planten en lichte houtige gewassen veel handiger dan de vaak zware snoeischaren die ook nog eens veel duurder zijn.


Chikamasa T55C Stek - Knipschaar, normaal model €12,50

Het normale model voor huis tuin en keukengebruik. Heel geschikt voor allerlei klusjes, licht knipwerk, maar vanwege de fijne afwerking ook heel geschikt om stek mee te knippen. Met blauwe handvaten.


Chikamasa T-7C Oogst- en Knipschaar lange bek €16,50

Vreemd genoeg kun je dit model niet in de winkel kopen. De extra lange bek maakt hem ideaal voor het werken tussen de vaste planten. Zowel in de zomer, bij het terugknippen van scheuten als in het voorjaar bij de grote schoonmaak. Knip er geen houtige dingen mee, daarvoor is de lange bek te kwetsbaar. Neem dan het kortere model E-6C met de gekartelde bek. Hier op de kwekerij het meest gebruik


Chikamasa E-6C Snoeischaar, gekartelde bek €15,00

Het robuustere model met dien verstande dat er achter in de bek twee kartels zitten, die ervoor zorgen dat dikkere twijgen niet naar voren glijden. De bek is ook van dikker materiaal gemaakt dan het lange model. Heel geschikt voor wat dikkere vaste-plantenstengels en het dunnere snoeiwerk in rozen e.d. Let op, het is geen Felco 2, dikke houtige takken kun je er niet mee snoeien.


Chikamasa B250 Stek- en Bonsai schaartje €15,00

Een zeer fijn schaartje wat perfect afgewerkt is. Wij gebruiken het veel om zacht, fijn zomerstek te nemen. Je kunt er heel precies mee werken en het ligt fijn in de hand. Deze schaartjes gaan op onze stekcursus grif van de hand.
Ook geschikt voor Bonsaiwerk.


Chikamasa PS-7-Y snoeischaar Geel-zwarte handvaten €24,00

Eigenlijk een damesmodel, maar wt een fijne snoeischaar! De totale lengte is 185 mm met een meslengte van 45 mm. Het snijmes heeft een fluorine coating, zodat er minder plantensappen aan blijven kleven. Deze hoog-kwalitatieve Japanse snoeischaar kan wedijveren met de bekende (dure) schaar van Zwitserse makelij. Echt een schaar dus om houtige gewassen mee te snoeien.OTTER VASTE-PLANTENMES

We bieden n model aan van het degelijke Duitse messenmerk Otter (Solingen 1840). We zouden ons geen beter mes kunnen wensen, ze gaan echt jaren mee. Een echte tuinier heeft altijd een mes op zak, vaak veel handiger dan een snoeischaar. We gebruiken het overal voor en niet in het minst voor de vermeerdering van vaste planten.


Otter Vaste-plantenmes 10 cm inklapbaar nieuw model bruin houten handvat €32,50

Het nieuwe model heeft een enorme kwaliteitssprong gemaakt. Dit stevige mes gebruiken we al jaren om vaste planten te scheuren. Het is inklapbaar en aan de basis is het breed en dik, waardoor het bij zijdelingse druk (onontbeerlijk bij scheuren) niet afbreekt. Ook natuurlijk voor allerlei andere werkzaamheden geschikt. Omdat we er veel inkopen, bieden we het heel voordelig aan. Normaal kost het bijna vijftig euro.

METALEN PLANTETIKETTEN

Veelvuldig wordt ons gevraagd om de goede metalen plantetiketten die we in het verleden uit de V.S. importeerden weer aan te bieden. We hebben onlangs een pallet vol besteld en hebben ze dan ook voldoende in voorraad. Ze gaan een eeuwigheid mee en zien er bovendien fraai uit.
De steel is van gegalvaniseerd ijzerdraad en het zinken plaatje is gemakkelijk te beschrijven met potlood, stift of te beplakken met lettertape.
Het Kleine en Middel Plaatetiket leveren we nu in de heavy duty versie met roestvrijstalen ijzerdraad, wat minder snel buigt en een dikker zinken plaatje. Ze zijn beduidend sterker dan voorheen.
Beschrijf ze met een gewoon HB potlood, dat gaat er niet meer af. Het grafiet gaat een reactie aan met het zink, wat zorgt voor een jarenlang goed leesbaar schrift. Te verwijderen met staalwol of heel fijn schuurpapier. We hebben verschillende types, zowel voor potten als in de vollegrond.


Klein steeketiket per 100 € 23,90

Daar waar een label niet opvallend hoeft te zijn, maar wel zn diensten moet bewijzen. Heel geschikt voor planten in pot, of andere lage (rots)planten. Het taps toelopende gedeelte kan om een twijg gevouwen worden.
1,25 x 10 cm


Groot steeketiket per 100 € 35,00

Daar waar een label niet opvallend hoeft te zijn, maar wel zn diensten moet bewijzen. Heel geschikt voor planten in pot, of andere lage (rots)planten. Het taps toelopende gedeelte kan om een twijg gevouwen worden.
1,25 x 17,5 cm


Haarspeld etiket per 25 € 21,50

Een mooi steeketiket waarvan het hele schrift altijd boven de grond leesbaar is. De lange pennen zorgen ervoor dat het etiket goed in de grond verankerd blijft. Ook in handig in potten. Een bescheiden, maar zeer bruikbaar etiket.
30 cm hoog,
schrijfplaatje 2,25 x 8 cm


Klein plaatetiket met steel per 25 € 17,50

Heavy Duty versie
Eenvoudig en mooi. De kleinste versie van dit etiket met een mooi opstaand schrijfplaatje. Heel bruikbaar in wat grotere potten, de kruidentuin of andere lage planten, waarvan de naam goed zichtbaar moet zijn. Dit is de speciale heavy duty versie met roestvrijstalen draad i.p.v. gegalvaniseerd en het zinken plaatje is ook dikker als voorheen.
14 cm hoog,
schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm


Hoedetiket met steel per 25 € 22,50

Het schrijfplaatje is licht achterover gebogen, zodat het makkelijk afleesbaar is. Het past als een hoedje over het ijzeren draadwerk. Een sierlijk etiket, geschikt voor alle doeleinden, zowel volle grond als potten.
26 cm hoog,
schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm


Middel plaatetiket met steel per 25 € 25,00

Heavy Duty versie
Het schrijfplaatje wordt d.m.v. vier kleine gaatjes vastgepend aan het draadwerk. U kunt het zo schuiven dat het precies in de goede positie (hoek)
staat. Het schrijfplaatje is wat groter dan die van het hoedetiket, dus meer ruimte om te schrijven. Dit is de speciale heavy duty versie met roestvrijstalen draad i.p.v. gegalvaniseerd en het zinken plaatje is ook dikker als voorheen.
29 cm hoog, schrijfplaat 3,1 x 8,75


Groot showetiket met steel per 25 € 25,00

Zeer fraai etiket met extra lange steel. Heel geschikt voor open tuinen, verzamelingen of op andere plekken waar de naam van de plant meteen zichtbaar moet zijn.
52 cm hoog, schrijfplaat 3,1 x 8,75 cm. Dit is nog het oude model wat naar verhouding zeer goedkoop aangeboden kan worden.


Dun koperen hanglabel per 25 € 9,50

Een fraai zacht materiaal waarop je met een oude pen de naam schrijft, waardoor die er a.h.w. ingedrukt wordt. Het relief en de verwering zorgt ervoor dat de naam een leven lang zichtbaar blijft.


POTTEN

De Duitse vorstbestendige potten van Erk Kanis kunnen wedijveren met elk gevestigd duur (Engels) merk. Ze zien er rank en sierlijk uit en zijn zeker niet duur voor zo'n kwaliteit. Vooral in het voorjaar vindt U een grote collectie.