Kwekerij De Hessenhof
Home Facebook

Terugblik op een bijzonder jaar!
Het seizoen begon met gesloten deuren, drie weken lang bleven we vrijwillig dicht. Een beetje bezorgd openden we pas op 9 april onze deuren. Zou het allemaal goed gaan? En het ging goed!Dankzij de vele hartelijke, welgemeende, opbeurende gesprekken werd dit het meest bijzondere voorjaar ooit!
Juist omdat we die eerste maanden op afspraak open waren konden we voor iedereen voldoende tijd uittrekken. Dit is misschien nog wel iets om dit voor de toekomst in gedachten te houden. Want toen we dit per 1 juli loslieten was het hek van de dam. Het is extreem druk gebleven tot de laatste dag in oktober. Veel nieuwe klanten hebben de kwekerij bezocht en daarbij ons vaak doen blozen van de complimenten die ze maakten. En natuurlijk was er af en toe een kritische noot en die moet U ook absoluut blijven geven. Het houdt ons scherp. Dank daarvoor! Maar het meest opmerkelijke van dit jaar is wel dat er heel veel mensen geweest zijn die voor het eerst van hun leven zijn gaan tuinieren. Heel vaak waren dit jonge enthousiaste mensen met heel veel vragen die we zo goed mogelijk beantwoord hebben. We hebben er nog nooit zoveel gezien. Dat is misschien wel de mooie keerzijde van dit afschuwelijke Coronajaar.

Want hoe fijn is het niet je, te midden van alle perikelen in de wereld, te verliezen in je eigen tuin of balkon. Vol met planten die zich er niets van aantrekken en gewoon groeien en bloeien alsof er niets aan de hand is.

Blijf gezond en we zien U graag weer in het voorjaar terug!

Hartelijke groeten van Miranda en Hans, Jeroen, Jonny, Gerrit en Sarah.