Kwekerij De Hessenhof

De voordelen van aanplant in de nazomer en vroege herfst:- De grond is nog warm en weer vochtig. De planten zullen zeer snel haarwortels vormen en vastwortelen.

- Je kunt zien wat je koopt. Wil je b.v. een Phlox in een bepaalde kleur, de jonge planten bloeien nu allemaal en je kunt de favoriete kleur nu perfect uitzoeken.

- Er is de grootste keus, veel meer dan in het voorjaar. Dit moeten we altijd uitleggen, maar vergelijk het maar met appels. Nu zijn ze rijp en vers, in het voorjaar doen we het met bewaarfruit. WANT IN DE WINTER GROEIT ER NIETS. Dus hebben we in de herfst ALTIJD meer keus dan in het voorjaar. Grof gezegd, in het voorjaar verkopen we de planten die in de herfst niet gekocht zijn.De nadelen aan een herfstplanting:- Je moet een beetje uitkijken wat je plant. Er is een klein percentage wat je beter niet meer in de herfst kunt planten. Dat is misschien 5 % van het sortiment. Denk b.v. aan Gaura en alle planten die niet helemaal winterhard zijn, zoals Agapanthus, Kniphofia en dergelijke. U vindt daarvan een lijst op onze website.

TIP: Plant alle planten, behalve rozettenvormende planten 2-3 cm dieper dan dat ze in het potje staan. Dan waaien ze minder snel los met een evt. herfststorm en ook hebben ze minder last van opvriezen.