Kwekerij De Hessenhof

GEREEDSCHAPPEN, SCHAARTJES, MESSEN, METALEN ETIKETTEN
SNEEBOER TUINGEREEDSCHAP

Zoals U wellicht al gezien heeft, verkopen we de roestvrijstalen gereedschappen van Sneeboer. Vooral de handgereedschappen zoals plantschopjes, wieders, vorkjes en schrepels zijn ongeëvenaard. U kunt ze het beste op de kwekerij in de hand nemen om Uw keuze te bepalen. We hebben een groot sortiment op voorraad.CHIKAMASA SNOEI- EN STEKSCHAARTJES

We voeren na veel verzoek de Japanse Chikamasa snoei- en stekschaartjes. Ze zijn in het gebruik met vaste planten en lichte houtige gewassen veel handiger dan de vaak zware snoeischaren die ook nog eens veel duurder zijn.

Chikamasa T55C Stek - Knipschaar, normaal model Blauwe handvaten €12,00

Het normale model voor huis tuin en keukengebruik. Heel geschikt voor allerlei klusjes, licht knipwerk, maar vanwege de fijne afwerking ook heel geschikt om stek mee te knippen. Op onze stekcursus gaan deze schaartjes altijd grif van de hand.

Chikamasa T-7C Oogst- en Knipschaar lange bek Rode handvaten €15,50

Vreemd genoeg kun je dit model niet in de winkel kopen. De extra lange bek maakt hem ideaal voor het werken tussen de vaste planten. Zowel in de zomer, bij het terugknippen van scheuten als in het voorjaar bij de grote schoonmaak. Knip er geen houtige dingen mee, daarvoor is de lange bek te kwetsbaar. Neem dan het kortere model E-6C met de gekartelde bek. Hier op de kwekerij het meest gebruikt.

Chikamasa E-6C Snoeischaar, gekartelde bek Blauwe handvaten €14,50

Het robuustere model met dien verstande dat er achter in de bek twee kartels zitten, die ervoor zorgen dat dikkere twijgen niet naar voren glijden. De bek is ook van dikker materiaal gemaakt dan het lange model. Heel geschikt voor wat dikkere vaste-plantenstengels en het dunnere snoeiwerk in rozen e.d. Let op, het is geen Felco 2, dikke houtige takken kun je er niet mee snoeien.

Chikamasa B250 Stek- en Bonsai schaartje Rode handvaten €14,50

Een zeer fijn schaartje wat perfect afgewerkt is. Wij gebruiken het veel om zacht, fijn zomerstek te nemen. Je kunt er heel precies mee werken en het ligt fijn in de hand. Ook geschikt voor Bonsaiboompjes.

Chikamasa PS-7-Y snoeischaar Geel-zwarte handvaten €22,50

Eigenlijk een damesmodel, maar wt een fijne snoeischaar! De totale lengte is 185 mm met een meslengte van 45 mm. Het snijmes heeft een fluorine coating, zodat er minder plantensappen aan blijven kleven. Deze hoog-kwalitatieve Japanse snoeischaar kan wedijveren met de bekende (dure) schaar van Zwitserse makelij. Echt een schaar dus om houtige gewassen mee te snoeien.METALEN PLANTETIKETTEN

Veelvuldig wordt ons gevraagd naar goede metalen plantetiketten. In het verleden hebben we de aluminium etiketten uit Engeland verkocht, maar ook daar worden ze nauwelijks nog gemaakt. Bovendien zijn deze erg duur. We denken een goed alternatief gevonden te hebben. Uit Amerika komen deze metalen plantetiketten, die prima betaalbaar zijn. Ze gaan een eeuwigheid mee en zien er bovendien fraai uit. De steel is van gegalvaniseerd ijzerdraad en het zinken plaatje is gemakkelijk te beschrijven met potlood, stift of te beplakken met lettertape. Beschrijven met een niet te hard potlood gaat heel goed. Het grafiet gaat een reactie aan met het zink, dat zorgt voor een jarenlang goed leesbaar schrift. Te verwijderen met staalwol of heel fijn schuurpapier. We hebben verschillende types, zowel voor potten als in de vollegrond. De prijs kan door valutaschommelingen veranderen!

Haarspeld etiket per 25 schrijfplaatje 2,25 x 8 cm 30 cm hoog €17,50

Een soort steeketiket waarvan het hele schrift altijd boven de grond leesbaar is. De lange pennen zorgen ervoor dat het etiket goed in de grond verankerd blijft. Ook in handig in potten. Een bescheiden, maar zeer bruikbaar etiket.

Hoedetiket met steel per 25 schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm 26 cm hoog, €18,50

Het schrijfplaatje is licht achterover gebogen, zodat het makkelijk afleesbaar is. Het past als een hoedje over het ijzeren draadwerk. Een sierlijk etiket, geschikt voor alle doeleinden, zowel volle grond als potten.

Klein plaatetiket met steel per 25 schrijfplaatje 2,25 x 6,25 cm 14 cm hoog €12,50

Eenvoudig en mooi. De kleinste versie van dit etiket met een mooi opstaand schrijfplaatje. Heel bruikbaar in potten, de kruidentuin of andere lage planten, waarvan de naam goed zichtbaar moet zijn.

Middel plaatetiket met steel per 25 schrijfplaat 3,1 x 8,75 cm 29 cm hoog €15,75

Het schrijfplaatje wordt d.m.v. vier kleine gaatjes vastgepend aan het draadwerk. U kunt het zo schuiven dat het precies in de goede positie (hoek) staat. Het schrijfplaatje is wat groter dan die van het hoedetiket, dus meer ruimte om te schrijven.

Groot showetiket met steel per 25 schrijfplaat 3,1 x 8,75 cm 52 cm hoog €22,50

Zeer fraai etiket met extra lange steel. Heel geschikt voor open tuinen, verzamelingen of op andere plekken waar de naam van de plant meteen zichtbaar moet zijn.

Dun koperen hanglabel per 25 afmeting 10 x 2,5 cm €9,50

Een fraai zacht materiaal waarop je met een oude pen de naam schrijft, waardoor die er a.h.w. ingedrukt wordt. Het reliëf en de verwering zorgt ervoor dat de naam een leven lang zichtbaar blijft.

Etiketten Kunststof per 25 2 x 16 cm €3,50

Voor wie de metalen etiketten te duur zijn, zijn deze witte kunststofetiketten een prima alternatief. Het zijn niet die harde gladde etiketten, waar je nauwelijks op kunt schrijven. Deze hebben een wat stroef oppervlak en zowel potlood als stift houdt er uitstekend op. Bovendien worden ze niet bros na een aantal jaren.

POTTEN

De Duitse vorstbestendige potten van Erk Kanis kunnen wedijveren met elk gevestigd duur (Engels) merk. Ze zien er rank en sierlijk uit en zijn zeker niet duur voor zo'n kwaliteit. Vooral in het voorjaar vindt U een grote collectie.