Kwekerij De Hessenhof

Meststoffen
De biologische organische meststoffen van Innogreen, gebruiken we nu al meer dan vijf jaar tot volle tevredenheid. Ze zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen en micro-organismen en garanderen een rustige en degelijke groei en lange werking. Al naar gelang de samenstelling bij uitstek geschikt voor bloemen- en rozenborders, hagen, gazons en moestuinen. We voegen het ook aan onze bladgrond toe die zorgt voor een excellente potgrond.
De bodemverbeteraars gebruikt U vooral om de structuur en het waterhoudend vermogen te verhogen. Zeker de Bio-Bodem staat bol van de micro-organismen tevens voedingstoffen voor deze organismen, heel belangrijk voor een rijk bodemleven. Hierdoor komen de voedingstoffen veel beter voor de plant vrij. Deze verbeteraar in combinatie met onze bladaarde doet wonderen! De genoemde prijzen gelden vanaf voorjaar 2015, er kunnen zich nadien natuurlijk prijsveranderingen voordoen.


Innogreen BIO basis 7-7-8+2MgO per zak van 10 kg €25,00

Een standaard meststof die micro-organismen bevat en het bodemleven stimuleert. Houdt het midden tussen de twee hierboven genoemde meststoffen en is eigenlijk overal voor te gebruiken. 8-10 kg per 100 m2

Innogreen ECO bloei 4-4-14+2MgO per zak van 10 kg €27,00

Dé meststof voor bestaande vasteplantenborders, rozen, perk- en balkonplanten en kuipplanten. Kortom voor alles waar bloei voorop staat. Voldoet aan de SKAL norm voor biologische teelt. 8 kg per 100 m2.

Innogreen ECO bloei 4-4-14+2MgO per zak van 25 kg €45,95

Innogreen ECO groei 8-3-8+2MgO per zak van 10 kg €27,50

Voor hagen, gazons en moestuin en voor nieuw aan te planten vaste planten, heesters en rozen. Voldoet aan de SKAL norm voor biologische teelt. 10 kg 100 m2


Innogreen ECO groei 8-3-8+2MgO per zak van 25 kg €46,95


Innogreen Bodemverbeteraar BIO bodem per zak van 10 kg €24,50

Is Uw grond erg arm en doet ze uitgeput aan? Gebruik dan samen met onze bladgrond dit product wat bol staat van micro-organismen. Deze verrijken het bodemleven, waardoor de structuur en de verbeteren. Er zullen meer voedingstoffen vrij komen uit compost, humus en organische stof die bovendien langer voor de plant beschikbaar blijven. 8-10 kg per 100 m2


Lavakorrel per zak van 20 kg €10,95

Verbetert de structuur van de grond en daarmee de lucht- en waterhuishouding. Door de harde, maar toch poreuze structuur blijft de werking jarenlang doorgaan, terwijl de korrels heel langzaam mineralen, sporenelementen en wat kalk aan de grond afgeven. Strooi het eens bij planten die het om een of andere onduidelijke reden niet goed doen. Zo kan een kwakkelende Helleborus die ogenschijnlijk in goede grond en op de goede plek staat ermee op gang worden geholpen. Prima natuurlijk voor rotsplanten, maar ook heel geschikt om Uw zaaisels mee af te dekken. Vooral langzaam kiemende zaden profiteren ervan.


Healthy Start meststoftabl. 12-8-8 per rol van 10 stuks €8,50

Langzaam werkende organische meststoftabletten 12 -8 -8 voor potplanten, kuipplanten en hangplanten, maar ook plaatselijk voor individuele planten in de volle grond. Ze zouden tot twee jaar werkzaam zijn, maar een jaar is ook al goed. De tabletten bevatten een samenstelling van langzaam werkende stikstof, natuurlijke organische nutriënten, humuszuur en gunstige bodembacteriën. Deze verbeteren de bodem en dragen bij aan een goede opname van de meststoffen, waardoor een gelijkmatige gezonde groei plaatsvindt zonder dat de meststoffen uitspoelen.